Online pénztárgép és bankkártya elfogadás POS terminállal

Csapatunk az elmúlt éveket, a bankkártya elfogadási és az online pénztárgép üzletágban töltötte, ezért nyomon követjük és reagálunk a digitális trendekre.

3 legyet egy csapásra – Online pénztárgép és bankkártya elfogadás POS terminállal

Mi, a PSC CEE csapat tagjai az elmúlt éveket, évtizedeket a bankkártya elfogadási és az online pénztárgép üzletágban töltöttük el, ezért folyamatosan nyomon követjük és látjuk is a digitális trendeket.
Látszik, hogy évről évre folyamatosan növekednek a digitális fizetések volumenei és darabszámai is. Már 2013 óta minden pénztárgép NAV-köteles, azaz minden tranzakciónak van egy digitális lenyomata, újdonság viszont, hogy 2020 július 1-től pedig minden egyszerűsített számlát – értékhatártól függetlenül – kötelező a NAV felé továbbítani elektronikusan.

Kötelező bankkártya elfogadás

Továbbá 2021 január 1-től kötelező minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek valamilyen elektronikus fizetési módszert biztosítani vásárlói számára, jelenleg a legelterjedtebb megoldás a bankkártya-elfogadása az ügyfelek részére.

3 legyet egy csapásra

Tehát 3 olyan feladattal állnak szembe a kereskedők, amik megoldásért kiáltanak. Van három jó hírünk is:

A Smart termékcsaláddal minden jelen és közeljövőbeni törvénynek megfelelhetnek azok a kereskedők, akik a SmartKassa pénztárgépet választják:

  1. A SmartKassa NAV köteles, a törvényeknek megfelelő módon használható, engedélyeztetett pénztárgép, tehát az első törvényi előírásnak már meg is felel. Egy gombnyomással az NTAK felé is teljesítheted adatszolgáltatási kötelezettségedet.
  2. Az online számlázást is megoldja, hiszen minden, a SmartKassa-n kibocsátott egyszerűsített számla, a beépített adóügyi rendszernek köszönhetően automatikusan tárolódik, így megfelel ennek a törvényi előírásnak is.
  3. Ezen kívül összekötöttük a bankkártya elfogadó terminállal (SmartPOS), hogy a az érvényben levő szabályoknak is megfeleljen a SmartKassa. Nem kell külön használni a terminált, a kassza ezt megteszi a kezelője helyett, így nem lesznek elütésből származó különbségek sem.
Még több ehhez hasonló hír